tiistai 14. heinäkuuta 2015

Uusissa maisemissa

Nyt ei ole valittamista juoksureiteissä. Hienoja maisemia, rauhallisia teitä, havuntuoksuista puhdasta ilmaa, lämpötilat juuri sopivan viileitä.
Kuhmo voisi olla juoksijan paratiisi - jos vain olisi aikaa. Olen täällä kahden viikon tiiviissä työtehtävässä eikä lenkkeihin tahdo jäädä aikaa kuin varhain aamulla. Sunnuntaina viisi, eilen kolme, tänä aamuna vain kaksi kilometriä. Parempi kuin ei mitään, mutta harjoittelun kannalta se ei tietysti ole järkevää. Siispä on vain taas kerran juostava väärin.
Kuhmossa järjestetään myös maraton. Osallistuin siihen viime vuonna, tukalan helteen vuoksi tosin jouduin viime hetkellä vaihtamaan täysmaratonin kymppiin. Tunnelma pienehkössä joukossa oli mainio ja järjestelyt toimivat. Aiemmin maraton juostiin Lentiirasta Kuhmoon, mutta nykyisin sekä lähtö että maali ovat Kuhmon urheilukentällä ja juoksureittinä on kymmenen kilometrin lenkki. Reitti on nopea ja tasainen, matkaan sisältyi oikeastaan vain yksi loiva nousu. Ilman tukahduttavaa hellettä olisin voinut jopa parantaa kympin ennätystä. Jos vain Kainuussa päin liikutte heinäkuun lopulla, voin suositella.
Jos näin kiirettä on, eikö kannattaisi pitää kokonaan paussia juoksemisesta? Ei onnistu. Olen hulluuksissani mennyt ilmoittautumaan Hämeenlinnan Sibelius-maratonille ja siihen on enää puolitoista viikkoa. Toisin kuin kaikki muut kesälomalaiset, toivon hartaasti, että ilmat jatkuisivat tällaisina vielä pari viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti