tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ehkä sittenkin tavoitteeseen

Viisi kilometriä rauhallista vauhtia, pieni hengähdystauko lenkin puolivälissä, ja sitten liikkeelle. Alussa on ylämäkeä, syke nousee, mutta vauhti pysyy kohtuullisena, vähitellen pääsen korkeimman kohdan yli ja sitten voi taas lasketella ja juosta tasaista, loput ylämäet ovat jyrkkiä mutta lyhyitä, seuraan sykettä ja keskinopeutta, olen melkein tavoitteessa, ja sitten pitkä lasku asfalttitietä, autot humahtavat ohi ja askel nousee keveästi, mutta vauhti ei parane, puuskainen tuuli on yltynyt, viimeiset mäet, joissa syke saa jo nousta, viimeinen suora ja juuri kotiportilla viisi kilometriä tulee täyteen ja pysäytän kellon. Keskinopeus 5.18 minuuttia kilometrillä ja keskisyke 176.
Tällä vauhdilla maraton sujuisi suurin piirtein vartin alle neljän tunnin. Mutta tätä vauhtia en pystyi juoksemaan koko matkaa. Maasto oli tosin mäkistä ja tuuli puuskaista, mutta tuskin olosuhteet millää maratonillakaan ovat ihanteelliset. Kuulemma neljän tunnin alitusta ennustaisi kympin juokseminen 50 minuuttiin. Parantamisen varaa siis vielä on.
Polariin olen edelleen melkein tyytyväinen. Vain melkein, sillä se muuttaa edelleen harjoitusnäkymiä omin päin eikä suostu pitämään näytössä automaattisen kierroksen keskinopeutta. Yritin synkronoida sen uudelleen aamulla ennen liikkeelle lähtöä, mutta ohjelmassa oli huollosta aiheutuva katkos. Entä jos olisin oikea urheilija lähdössä tärkeään kilpailuun enkä pystyisi muuttamaan asetuksia ratkaisevalla hetkellä?
Toivottavasti tulevissa päivityksissä ongelmat saadaan korjattua. Ainakin Polarin ihmisten asenne tuntuu olevan kohdallaan, sillä johonkin vastaavaan valitukseen Amazonin tuotearvostelu palstalla oli heti vastattu, myönnety virhe ja ilmoitettu että sitä korjataan. Asenne ei siis ole sellainen kuin eräällä takavuosien merkittävällä suomalaisella kännykkävalmistajalla. Kaikki muistavat varmaan, että oamn tuotteen vikoja ei myönnetty vaikka Apple ja Samsung menivät ohi oikealta ja vasemmalta. Edelleen pidän Garminia käyttäjäystävällisempänä, sillä näkymien muutokset voi tehdä suoraan itse laitteella. Silti liputan Polarin puolesta, ainakin niin kauan kuin se jaksaa harjoituksen jälkeen huudahtaa näytöllään "mahtava vauhti!" Alan tosin epäillä. Muistaakseni se on kannustanut minua ennenkin aivan samoilla sanoilla. Mitä jos se sanookin kaikille niin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti