perjantai 22. toukokuuta 2015

HCR - mikä meni väärin?


Ensimmäinen Helsinki City Run on nyt takana. Kunto kesti aivan kuten pitikin, ilma oli alun sateen jälkeen mitä sopivin, järjestelyt hienot, jopa vessoja riittävästi, reitti mitä kaunein ja kannustajia matkan varrella runsaasti. Nyt katson työhuoneeni ikkunasta taas jonkin juoksutapahtuman osallistujia. Niillä näyttää olevan hauskaa, ja se saa minut suunnittelmaan jo seuraavaa kisaa. Puolikas, kymppi, maraton? Tällaiseen olotilaan olen päätynyt. Sitä en olisi voinut arvata syksyllä 2013 aloittaessani.
Ensimmäisen juoksulenkin jälkeen innostuin kokeilemaan viittä kilometriä ja kun sekin sujui, kävin ostamassa Adidas Lighter -juoksukengät. Hyvät kengät noin sinänsä.
Asetin tavoitteeksi kymmenen kilometrin juoksun vielä saman syksyn mittaan. Muutaman päivän kuluttua en kääntynytkään Sportstrackerin mittaamasta kahden ja puolen kilometrin kohdasta takaisin vaan juoksin kympin suureksi yllätyksekseni. Kului vielä viikko ja juoksin kymmenen kilometrin lenkin kahteen kertaan. Tavoite oli saavutettu hetkessä.

Kun varvas mustui, ymmärsin, mikä oli mennyt vikaan kenkien ostossa. Ne olivat sopivat, mikä tietysti tarkoittaa, että ne olivat liian pienet. Ja myöhemmin ilmenisi vielä, että tarvitsen pronaatiotuetut kengät, mitä nämä eivät suinkaan olleet.
Mutta minkä virheen nyt sitten HCR:ssä onnistuin tekemään? Eikö kaikki mennyt hyvin?
Tällä kertaa tein virheen ilmoittautuessa. Valitsin aivan liian hitaan lähtöryhmän ymmärtämättä, että massatapahtumassa pitäisi tehdä juuri toisinpäin. Olihan se tietysti kiva ohitella, mutta kun siihen ei varsinkaan alussa ollut mahdollisuuksia, ensimmäiset kilometrit jäivät toivottoman hitaiksi. Kaiken lisäksi olin ohittaessani vähällä törmätä puistonpenkkiin. Olisin pystynyt viisi minuuttia parempaan aikaan, minkä huomasi viimeistään loppukiristä. Jos stadionilla irtosi vielä kolmen ja puolen minuutin kilometrivauhti, olin selvästi joutunut säästelemään liikaa.
Olenkohan koskaan tehnyt mitään oikein? Juoksussa, tai edes elämässä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti