keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Ryhtiliike

Kuvan on tarkoitus esittää yksinkertaista liikettä, jolla juoksuryhti kohentui. Todellisuudessa tietysti nostetaan molempia käsiä, mutta kameran käsittely ja toista kättä vaivaava ns. jäätynyt olkapää estivät poseeraamisen oikeassa asennossa. 

Ei! Antaisinko muka periksi kehon tuntemuksille? Täytyyhän hengen olla vahvempi kuin lihan ja luiden. Vielä ei saa olla edellisessä päivityksessä vallinneiden hautausmaatunnelmien aika!
Päätin ryhdistäytyä, lähdin vielä kerran liikkeelle juostakseni edes viitosen. Ja kas, matkaa taittuikin kymppi, kilometriaika oli keskimäärin puolitoista minuuttia parempi kuin maanantaina, Polarin juoksuindeksi näytti lukemaa 45, ja mikä tärkeintä: ensimmäistä kertaa tänä keväänä juoksu tuntui ainakin ajoittain sujuvan.
Tein aivan konkreettisenkin ryhtiliikkeen. Olen oppinut erittäin yksinkertaisen keinon korjata asentoa juostessa. Kohottamalla vähäksi aikaa kädet hartioista ylöspäin voi tuntea selän oikenevan ja askelen kevenevän aivan kuin nousisin hiukan ylöspäin. Juokseminen kädet siipimäisessä asennossa ei vastaa perinteisä käsityksiä esteettisesti kauniista juoksusta, mutta onneksi vaikutus tuntuu vielä pitkään käsien laskemisenkin jälkeen.
Jotain erityistä tuo pieni liike saa aikaan, koska lihasväsymystä tuntuu selässä ja lantiossa nyt aivan uusissa paikoissa.
Edellisessä tekstissä unohtui juoksuharrastuksen täydellisyysluettelosta yksi tärkeä seikka: sitä voi tehdä joko yksin tai ryhmässä. Jos haluaa liikunnan olevan myös sosiaalista toimintaa, juoksu antaa siihenkin mahdollisuuksia. Itse olen juossut aina yksin. Minun on vaikea kuvitella osallistuvani juoksukouluun tai muihin ryhmäharjoituksiin, niin yksilöllisesti kuntoni vaihtelee, kuten tälläkin viikolla olen huomannut.
Niin, jotain kummallista siis tapahtui tänään. Melkein kuin silloin, kun aikanaan aloitin, aivan kuin päässä olisi naksahtanut. Yksi selitys on se, että vaikka olin tänä keväänä juossut, harjoituskertojen väliin oli jäänyt aina liian pitkä aika. Nyt ajoitus meni kohdalleen, ja saatoin juoksun jälkeen siteerata juuri edesmennyttä presidenttiä: kyllä se siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti