torstai 31. elokuuta 2017

Tampereelle


Harvinaisen hieno reitti kiertää Tampereen keskeiset paikat.

Nyt se on sitten tehty. Olen ilmoittautunut tämän vuoden ensimmäiseen ja viimeiseen juoksutapahtumaani, Tampereen puolimaratonille. Samalla juoksen ensimmäistä kertaa samassa tapahtumassa naapureiden kanssa. Heitä en taida juuri nähdä muuta kuin vilaukselta Keskustorilla ennen lähtöä. Ennustukseni on, että herra naapurille häviän 20 minuuttia ja rouva naapurille 15 minuuttia. Olen tyytyväinen, jos tästä ennusteesta pystyn hiukankin parantamaan.
Aivan huonolta tilanne ei näytä. Kävin tänään aamuvarhaisella kokeilemassa kuntoa kympin lenkillä ja keskivauhti oli 5.52. Siihen olen tyytyväinen, sillä ensimmäiseen kilometriin käytin seitsemän minuuttia, pysähdyin kerran sitomaan kengännauhoja ja kävelin pariin otteeseen kovimmissa ylämäissä.
Ajatuksena oli harjoitella vauhdinjakoa, mutta eihän se onnistunut. Ensimmäinen kilometri oli kyllä sopivaa lämmittelyä, mutta jo seuraava meni aikaan 5.30. Kiirehtiminen kostautui lenkin puolivälissä olevan pitkän nousun jälkeen ja totesin parhaaksi hidastaa parissa ylämäessä kävelyyn. Sekin oli hyödyllistä. Huomasin, että kävelyaskelia voi aivan hyvin ottaa välillä. Pienen levon jälkeen menetetyt sekunnit saa nopeasti kiinni.
Ensi viikko menee tiiviisti niin, että en ehdi juosta. Ainakin palautumisaikaa on riittävästi ja kahden tunnin alitus on aivan mahdollinen.
Jännittävin hetki on jo ennen lähtöä. Silloin selviää, minkä värinen on tämän vuoden paita. Edellisen kerran osallistuin juoksuun 2014 ja silloin osallistujia ilahdutettiin kirkuvan pinkillä paidalla. Sen väri on niin läpitunkeva, että en ole kehdannut pitää sitä edes takin alla.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa Tampereelle, siellä nähdään! Tuli pieni yllätys, olin kuvitellut ilmoittautuvani Tampereen maratonin puolikkaalle 16.9 mutta ilmoittautuminen menikin Tampereen puolimaratonille viikkoa aiemmin :D Myöhempi olisi ollut parempi, siellä olisi ollut maratoonareita kiertämässä samaa lenkkiä niin en ehkä olisi tuntenut olevani niin häntäpäässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidammekin olla ensimmäistä kertaa samassa juoksutapahtumassa. Tampereen puolimaratonilla on muuten mukavampi reitti kuin Tampereen maratonin puolikkaalla, jossa käsittääkseni mennään sama kympin lenkki kahteen kertaan.

      Poista