torstai 5. huhtikuuta 2018

Pitäisiköhän aloittaa?


"Pitäisiköhän taas aloittaa?" kysyin vaa'alta.
"Apua! Apua! Minut litistetään kuoliaaksi!" se vastasi.
"Älä nyt liioittele, kolme kiloa näyttää tulleen syksystä lisää."
"Apua! Tulkaa ottamaan dinosaurus pois päältäni!"
"Hyvä on, kysyn sitten peililtä."
"Ai että pitäisikö? No katso nyt itse!" peili vastasi. Katsoin. Ne kolme kiloa näyttivät tulleen yhteen ja samaan kohtaan.
Pitäisi aloittaa. Mutta kun sykevyön pukeminen on jotenkin niin epämiellyttävää, niin ei huvita lähteä.
"Nyt meillä on useita malleja, jotka mittaavat sykkeen suoraan ranteesta", myyjä sanoi.
"Minulla on niin kapea ranne, että isot kellot istuvat huonosti, se Polarkin aivan kalvaa rannetta."
"Siinä tapauksessa kehotan tutustumaan tähän Garmin F 35 -kelloon, joka on erittäin pieni ja hyvin istuva, mutta siinä on kaikki tarvittavat perustoiminnot."
Sitten myyjä katsoi minua arvioivasti ja jatkoi:
"Ja se on hyvin yksinkertainen käyttää."
Pieni ja kätevä kello, joka ei vaadi sykevyötä. Toiminnoiltaan Polar V 800 -kelloni on tietenkin ylivoimainen, mutta jokapäiväiseen käyttöön Garmin on sopivampi. 

Enää jäi ongelmaksi se, ettei huvittaisi kiertää aina niitä samoja lenkkejä.
"Oletko huomannut, että kunta on tehnyt uuden hienon väylän aivan tuonne rantaan, todella hienoihin maisemiin?" kysyi juokseva naapuri. En ollut huomannut ja menin katsomaan.
Lähirantaan on tehty uusi kevyen liikenteen väylä. 

Siinä meni sekin tekosyy. Ja niin juoksin talven jälkeen ensimmäisen yhtään pidemmän lenkin. Sen päätteeksi Garmin kiitteli minua vuolaasti. Olin sen mielestä tehnyt ennätyksen kilometrillä, maililla ja viidellä kilometrillä ja juossut kaikkien aikojen pisimmän lenkin. Kannatti ostaa uusi kello. 

2 kommenttia:

  1. Ostin uuden mittarin syksyllä. Yhä saan ilmoituksia eniten kulutetuista kaloreista yms, etenkin kun tajusin vasta äskettäin että siihen saa ladattua lisää lajiprofiileja :D Niinpä "sisäliikuntaa" ei enää tule, sen sijaan on kuntosalia, joogaa, venyttelyä... Sisäpyöräilyäkin tuli toinen versio peruspyöräilyn oheen, Les Mills The TRIP, ja taas onnittelut uudesta parhaasta suorituksesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy vain kiristää tahtia hyvin varovasti, niin uusia ennätyksiä riittää koko kesäksi. Toivottavasti mittarit eivät keskustele keskenään eikä edellinen Garmin kavalla todellisia ennätyksiä, joita en enää millään pysty rikkomaan.

      Poista